torsdag 12 mars 2015

Quinta Terreiro da Luta och Jardim Botanico
På återvägen från en vandring i bergen norr om Funchal passerade vi denna fantastiskt vackert belägna byggnad -- Quinta Terreiro da Luta.

Byggnaden används som restaurang och bar enligt den påkostade skylten av kakelplattor, men allt verkade öde när vi passerade på vår väg ner mot Monte och Funchal.En annan dag besökte vi en botanisk trädgård utanför Funchal -- Jardim Botanico
Det blommande trädet heter Bombeya cacuminum och kommer från Madagaskar. Ett populärt prydnadsträd i varma länder.Syrénlila blomklasar på en storbladig buske (namn okänt) i Jardim Botanico.I denna stora botaniska trädgård fanns det, bland mycket annat, åtskilliga slags kaktusar och andra piggiga suckulenta växter.


Vi gillar katter. Ett par stycken höll till vid en servering i Jardim Botanico och såg välfödda ut.Typisk markbeläggning på Madeiras ofta brant sluttande gångvägar -- flisor av en svart vulkanisk bergart. Här i Jardim Botanico.Trädormbunkar växte och frodades överallt i Madeiras trädgårdar.(tv.) Denna ståtliga växt heter Echium candicans och kallas på engelska "Madeira pride". Den är verkligen en stolthet för Madeira, då den är en för Madeira endemisk växt som odlas på många håll i världen.
(th.) Trädormbunkar växandes i en annan botanisk trädgård nära Funchal, denna med det ståtliga namnet Monte Palace Tropical Garden. Ett besök i den enorma trädgården rekommenderas starkt; ingången ligger strax intill den övre stationen på linbanan mellan Funchal och Monte. Mer om denna trädgård HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...